Winkels maken de Westermarkt

Ontdek de verrassende diversiteit van winkelen op de Westermarkt! Ons bruisende winkelcentrum, gelegen in het hart van de stad, huisvest meer dan 80 winkels die alles bieden wat je nodig hebt: van dagelijkse boodschappen en verzorgingsproducten tot uiteenlopende services en gezellige horecagelegenheden. Gemakkelijk bereikbaar per bus en trein, en op loopafstand van NS Station Universiteit, biedt de Westermarkt een unieke winkelervaring die je niet wilt missen.

Bij ons vind je niet alleen vertrouwde namen zoals Jumbo, Albert Heijn, Action, Kruidvat, en Hema, maar ook een schat aan unieke zaken zoals gespecialiseerde Poolse, Aziatische en Turkse supermarkten. Verken onderscheidende modewinkels die de laatste trends aanbieden, diverse dienstverleners die klaarstaan om je te helpen met elke behoefte, en een breed scala aan bijzondere traiteurs en bakkerijen die je smaakpapillen zullen verwennen.

De hartelijkheid van onze winkeliers en hun teams maakt de Westermarkt echt uniek; in elke winkel word je met een warme glimlach ontvangen. Hier voelt elke klant zich speciaal, dankzij de persoonlijke aandacht en de gemeenschappelijke passie voor service die ons winkelcentrum typeren.

Daarnaast is de Westermarkt een centrum van activiteit met regelmatig georganiseerde evenementen die zorgen voor een levendige atmosfeer. Van seizoensgebonden festiviteiten en modeshows tot culinaire evenementen en parades, er is altijd iets te doen voor jong en oud. Deze evenementen versterken de gemeenschapszin en trekken bezoekers van ver buiten de stadsgrenzen. Bekijk hier onze agenda met aankomende evenementen.

Daarom is onze slogan ook: “Winkels maken de Westermarkt”. Wij geloven dat onze winkels meer zijn dan alleen plekken om te shoppen. Ze zijn het hart van onze gemeenschap, een plek waar elke bezoeker een ervaring vindt die bijdraagt aan een rijker, voller leven. Kom langs en ontdek het zelf! De Westermarkt wacht op je, vol winkels die klaarstaan om ontdekt te worden, vol leven en energie die je nergens anders vindt. En GRATIS parkeren.

Onze geschiedenis, een reis door de tijd

1960

De Westermarkt, de achterkant van de Daniel Jos Jittastraat, in aanbouw. Datum: 01-12-1960

1960

De Westermarkt in aanbouw. Deze foto is genomen vanaf het Westerpark. 01-12-1960

1963

Flats aan de Statenlaan waar nu winkelcentrum Westermarkt is gevestigd. Het terrein voor de gebouwen is nu parkeerterrein. In de hoge flat rechts was een zogenaamd Vendet-warenhuis gevestigd. Foto is genomen op 25-09-1963

Een foto van de conservatoriumlaan genomen in de richting van de Westermarkt. Rechts van de spoorlijn vinden we het toenmalige station Tilburg-West. Het station heeft sinds een aantal jaar de naam station Tilburg Universiteit. Via dit station is de Westermarkt op loopafstand.

1963

Westermarkt voor Albert Heijn. Promotie Heinz. Optreden van de Scotjes. 03-1963

1963

Westermarkt voor Albert Heijn. Promotie Heinz. Optreden van de Scotjes. 03-1963

Foto genomen vanaf de plek waar we tegenwoordig Tuinhuis Culinair vinden. De foto is genomen in de richting van de huidige Jumbo. De bebouwing van toen is de bebouwing van nu.

1964

Donderdagmarkt op de Westermarkt. Gezicht op de noordzijde van de Westermarkt genomen vanaf de in aanbouw zijnde flats aan de overkant van de Statenlaan.

1965

Deze foto is genomen vanaf de plek waar momenteel Toko Asia zit. Deze foto dateert uit april 1965.

Op de foto zien we het oostelijke gedeelte van de Westermarkt. Dit is het gebied waarin tegenwoordig onder ander de Action en de Hema gevestigd zijn.

1965

Een foto van de Vendetflat gelegen aan de Westermarkt. Vroeger was onderin deze flat de Vendet gevestigd. Dit was een supermarktketen. Tegenwoordig vinden we hier de Jumbo. 04-1965

1966

Een foto van de Westermarkt genomen vanaf de statenlaan. 01-05-1966

Foto van de Daniël Josephus Jittastraat.

1974

Kraam met asperges genomen op de weekmarkt. Deze foto is gemaakt in 1974.

1975

Een foto genomen van een van de kiosken die op de toenmalige parkeerplaats gevestigd was. De foto dateert uit de periode 1975

1975

Foto van de weekmarkt die sinds jaar en dag gehouden wordt op de parkeerplaats aan de statenlaan.

1975

Een foto van de Rabobank.

1975

Foto van de weekmarkt die sinds jaar en dag gehouden wordt op de parkeerplaats aan de statenlaan.

1976

Het plein gaat op de schop.

1983

foto van winkelcentrum Westermarkt, gemaakt op 19-01-1983.

Flats aan de Westermarkt. Onderin winkels waaronder een supermarkt, Het Lingeriehuis, De Gruyter.

Kermis op de Westermarkt!

1993

In 1994 is de renovatie van Winkelcentrum Westermarkt afgerond met het gereedkomen van de overkapping en de nieuwbouw van een aantal winkels. Tot dan stonden er enkele kiosken in de “bak” en op het “voorplein” van het winkelcentrum dat op 15 november 1961 werd geopend.

1993

In 1994 is de renovatie van Winkelcentrum Westermarkt afgerond met het gereedkomen van de overkapping en de nieuwbouw van een aantal winkels. 01-10-1993

1993

Aanleggen van bestrating tijdens de renovatie van Winkelcentrum Westermarkt. In 1994 is de renovatie van het winkelcentrum afgerond met het gereedkomen van de overkapping en de nieuwbouw van een aantal winkels.

1994

Het winkelcentrum na de renovatie in 1994. Deze renovatie werd afgerond in september 1994.

1994

Het winkelcentrum na de renovatie in 1994. Deze renovatie werd afgerond in september 1994.

1994

Het winkelcentrum na de renovatie in 1994. Deze renovatie werd afgerond in september 1994.

1995

De uitbreiding van het Winkelcentrum is afgerond. Het winkelcentrum heeft een nieuwe hoofdingang gekregen aan de parkeerplaats aan de statenlaan.

2023

Vernieuwing huisstijl ter voorbereiding grote renovatie met nieuwe winkelruimtes en 700 woningen.